En klassiker som är väldigt god, håller länge och det blir mycket av det. Passar utmärkt för en som mig som inte är så bra på att få till det här med grönsaker till maten. Eftersom den håller så pass länge går det att varva med annan kall sallad till maten så man inte blir allt för less på den.
Ingredienser:
1 kg vitkål
1 kg morötter
1 st purjolök
2 st röd paprika
(eller 1 grön och 1 röd paprika för den som gillar det)
Dressing:
1 dl olivolja
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl strösocker
Salladskrydda
Salt
1. Finstrimla vitkålen, skala och riv morötterna grovt. Skiva purjolök och paprika. Blanda ihop allt.
2. Koka upp dressingen och häll över salladen, rör om.
3. Ställ in i kylen en stund så allt gottar ihop sig.
Enkel att göra och blir godare ju längre tid det går. Utmärkt!